Sidor

tisdag 24 februari 2015

Top Ten Tuesday - Top Ten Favorite Heroines From Books
Top Ten Tuesday ordnas varje tisdag av The Broke and the Bookish och går ut på att man varje vecka ska lista sina favoriter inom ett specifikt ämne, och denna veckas tema är alltså favorit-hjältinnor.

10. Rebecca Bloomwood från En Shopaholics Bekännelser


Becky är väl kanske lite mer av en anti-hjältinna, men jag tycker ändå att hon platsar på den här listan eftersom att hon är en fantastisk optimist som (nästan) alltid håller humöret uppe och aldrig ger upp.

9. Cath från Fangirl


Cath är väl kanske inte heller den typiska hjältinnan, men hon utvecklas mycket under romanen och kommer över många av de saker som hindrar henne i början, och det tycker jag gör att hon förtjänar en plats på listan.

8. Tris Prior från Divergent


Jag har en del problem med Tris och tycker att hon ofta var en ganska jobbig karaktär, men jag förnekar verkligen inte att hon är väldigt kick-ass.

7. Hazel Grace Lancaster från The Fault in Our Stars 


Hazel är en av mina favoritkaraktärer från förra året. Hon är rolig, ärlig och stark, och det hon är med om är bland det svåraste som kan hända en.


6. Taylor Markham från Jellicoe Road


Taylor är modig, smart, och genomför det hon har bestämt sig för. Genom bokens gång pusslar hon ihop sin egen bakgrundshistoria samtidigt som hon "krigar" i ett halvt-på-låtsas, halvt-på-riktigt territoriekrig, och om inte det klassas som hjältinnigt vet inte jag vad som gör det.


5. Katniss Everdeen från The Hunger Games


Den här listan vore helt enkelt inte komplett utan Katniss Everdeen. Jag skulle aldrig våga bråka med henne: hon är smart, snabb, träffsäker med sin pilbåge, och offrar nästan vad som helst för dem hon älskar.

4. Elizabeth Bennet från Stolthet och Fördom


Elizabeth Bennet är en av de mest omtyckta och berömda litterära hjältinnor som finns, och jag tycker  att hon förtjänar att platsa högt på listan: hon är kvicktänkt och vet vad hon vill, samtidigt som hon är snäll och ärlig. 

3. Luna Lovegood från Harry Potter


Luna är utan tvekan en av mina favoritkaraktärer någonsin. Hon är modig och snäll, och hon bryr sig verkligen om sina vänner. Hon lyckas alltid hålla hoppet uppe, och hon kommer med goda råd och hjälper till.


2. Liesel Meminger från Boktjuven


Liesel tvingas genomleva de värsta saker som kan hända. Hon är en god vän, nyfiken, och ivrig att lära. Hon drar sig inte för att göra något förbjudet, men är villig att betala sitt straff när hon blir påkommen. Hon målar med ord. Hon är modig, klok och envis. I andra ord är hon en riktig hjältinna.

1. Hermione Granger från Harry Potter


Utan Hermione skulle Harry Potter inte vara detsamma. Hon håller med sina vänner i vått och torrt, och hon är beredd att offra allt för att hjälpa Harry att störta Voldemort. Hon är klok och modig, och hon läser mycket. Hon är bäst i sin klass, backar inte för utmaningar, och tänker alltid innan hon handlar. Jag skulle kunna skriva nästan hur mycket som helst om Hermione, men jag tror nästan inte att det behövs. För mig är det helt självklart att hon ska vara först på listan, för hon är ju trots allt "the brightest witch of her age".
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar