Sidor

söndag 1 februari 2015

Månadssammanfattning - Januari 2015


Det här är huvudsakligen en blogg om böcker, men jag har sett att många andra bokbloggare även har börjat ta med vilka filmer och tv-serier de har sett i sina månadssammanfattningar. Eftersom att jag tycker att det är en rolig idé tänkte jag också börja med det, så vad jag har sett under månaden kommer att stå längre ner i inlägget. 

Lästa böcker:

  

    

Påbörjad:


  • The Picture of Dorian Gray - Oscar Wilde
  • Of Mice and Men - John Steinbeck
  • More Than This - Patrick Ness 
  • The House of Silk - Anthony Horowitz 
  • 100 Sideways Miles - Andrew Smith 
  • The Princess Bride - William Goldman
  • Nattens Cirkus - Erin Morgenstern

  • Alan Turing: The Enigma - Andrew Hodges 
---

Jag är faktiskt inte helt nöjd med denna läsmånad. Det började ganska bra med tre lästa böcker första veckan, men sedan hamnade jag i en liten svacka när skolan började igen och läste nästan ingenting i ett par veckor. Jag har ofta väldigt svårt att bestämma mig för vad jag ska läsa, och resultatet blir att jag påbörjar en massa böcker men avslutar få. 
  Nästan alla böcker jag läste i januari tyckte jag väldigt mycket om, vilket gör mig väldigt glad. De tre bästa jag läste var More Than This av Patrick Ness, The Princess Bride av William Goldman och Nattens Cirkus av Erin Morgenstern, som alla var helt fantastiska. Den största besvikelsen var helt klart Anthony Horowitz The House of Silk. Det är en Sherlock Holmes- berättelse som skrevs för några år sedan och som har fått väldigt mycket bra kritik men som jag inte tyckte om alls, tyvärr. 

---

Filmer jag har sett i januari:

 

Jag brukar inte se på särskilt många filmer, men det har måste nog vara rekordfå för en månad, med bara två nya (Bridget Jones hade jag redan sett ett par gånger innan :P). Den bästa var utan tvekan Pride, som fick mig att både skratta och gråta av glädje. Riktigt mysig komedi som rekommenderas varmt! 
---
Tv-serier jag har sett i januari:Arkiv X fick jag i julklapp, men jag har bara sett några få avsnitt av den då större delen av familjen kollar tillsammans och det är svårt att hitta tid då alla kan/vill. Men det är väldigt spännande hittills!   
  Modern Family är en av mina favoritserier någonsin och jag har förmodligen sett alla avsnitt 2-3 gånger nu, men jag ser något avsnitt nästan varje dag ändå bara för att det är så underhållande. 
   Doctor Who är en annan av mina favoritserier, och under januari såg jag om ett par av mina favoritavsnitt tillsammans med familjen. 
  Glee är en serie som jag inte kan låta bli att tycka om, även om den har haft några riktiga dippar. Den sista säsongen började sändas i mitten av januari och hittills tycker jag faktiskt att det är riktigt bra!
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar