Sidor

måndag 10 mars 2014

Läsarna i Broken Wheel Rekommenderar av Katarina Bivald

Titel: Läsarna i Broken Wheel rekommenderar
Författare: Katarina Bivald
Längd: 396 sidor
Språk: Svenska     
Utgivningsår: 2013

Handling:
Den tjugoåttaåriga bokslukaren Sara Lindquist bestämmer sig för att åka och hälsa på Amy, en sextiofemårig dam som bor mitt ute på den Amerikanska landsbygden som hon lärde känna via en två år lång brev-och bokväxling. Men när hon väl kommer fram är Amy död, och hennes planerade lässemester tar istället en helt annan vändning när hon långsamt börjar bekanta sig med byborna som inte får något annat val än att ta hand om henne. Sara får den galna idén att öppna en bokhandel i den lilla byn, vilket möts av en stor skepsis, som sedan byts ut till fascination hos människorna. Långsamt knyts det starka vänskapsband, och när Saras visum går mot sitt slut kommer de på en helt galen plan för att hon ska få stanna kvar.

Mina åsikter:
Det här var en bok som jag sneglade på redan när den kom ut, men jag bestämde mig för att vara lite snål *host host*och vänta på att den kom ut i pocket i stället. 
Men i alla fall, jag tyckte om den. Verkligen. Faktum är att om jag hade haft lite mer tid när jag började läsa hade jag nog sträckläst den, så underbar var den. Handlingen var supermysig, och det var väldigt intressant att se karaktärerna utvecklas och att läsa om deras historia. Språket flöt på bra och var lättläst. Den stora kärleken till böcker som romanen delvis bygger på smittar verkligen av sig, och jag blev alltid lite överförtjust när det nämndes en bok som jag läst/känner till (vilket faktiskt hände förvånansvärt många gånger). 
Den lilla byn Broken Wheel känns väldigt trovärdig, och även om vissa karaktärer är lite stereotypa tycker jag att författaren har gjort ett bra jobb där också.
Som sammanfattning tycker jag att man absolut ska läsa den här boken om man är ute efter en mysig feelgood-bok. Den är verkligen lättläst med härliga karaktärer och lite annorlunda handling.

Favoritscen: Jag gillar scenen där alla bybor samlas för att se henne läsa utan att hon vet om det, haha.

Favoritkaraktär/er: George, Sara och Grace.

Betyg: 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar