Sidor

lördag 2 januari 2016

Mitt läsår 2015


Så har ännu ett år tagit slut och det är dags att sammanfatta vilka böcker jag har läst. År 2015 läste jag runt 60 böcker, och jag måste säga att nästan alla var fantastiskt bra. Men för att ändå få någon spänning i inlägget tänkte jag här nu lista mina 10 favoritböcker från det gångna året.

10. Hamlet av William Shakespeare


9. A Darker Shade of Magic av V. E. Schwab


8. The Martian av Andy Weir


7. Queen of Shadows av Sarah J. Maas


6. More Than This av Patrick Ness


5. Vicious av V. E. Schwab 


4. Carry On av Rainbow Rowell *Trumvirvel* nu är det dags för min topp tre, med små motiveringar dessutom! Det var väldigt, väldigt svårt att bestämma placeringarna här i toppen, men för tillfället är jag nöjd med hur det blev. 

3. The Name of the Wind och The Wise Man's Fear av Patrick Rothfuss

 
Det här är förmodligen en av de mest hypade fantasyserierna i modern tid, och jag läste alltså de två första volymerna förra året. Eftersom jag tyckte båda var så bra bestämde jag mig för att fuska lite och slå ihop dem till tredjeplatsen. De är väldigt spännande, med en intressant huvudkaraktär och fängslande intriger. Rekommenderas varmt. 

2. Uprooted av Naomi Novik


Boken är djupt rotad i klassiska folksagor vilket sätter en väldigt speciell, mysig stämning i bakgrunden. Detta blandas sedan med en stor dos magi, en ond skog och en god "drake" och blir en riktigt spännande bladvändare. Jag hade svårt att sluta läsa den här boken, på något sätt kändes det som att hitta hem varje gång jag satte mig ner med den. Därför tycker jag att den definitivt förtjänar en andraplats här på listan.  

1. The Dream Thieves av Maggie Steifvater


Det här är den andra delen i Stiefvaters senaste serie. Egentligen hade alla utkomna delar kunnat dela förstaplatsen, men jag känner för att hylla just denna bok lite extra eftersom det är min favorit hittills. Språket är exklusivt och inbjudande, karaktärerna är oförglömliga och handlingen är originell och spännande. Denna bok är en läsupplevelse jag sent kommer glömma och är förmodligen något jag kommer att läsa om många gånger i framtiden. 


Som en avslutning på detta inlägg får ni här se en lite suddig bild på majoriteten av böckerna jag läste 2015:
God fortsättning till alla!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar