Sidor

måndag 1 december 2014

Planering: Att läsa i December 2014


Snart är året slut och snabbare än man kan ana får man plötsligt vänja sig vid att tänka 2015. Året har gått väldigt snabbt för mig, och det har hänt väldigt mycket. Men än är det inte riktigt tid att bli nostalgisk, en (förhoppningsvis) mysig och fullsmockad månad väntar! December har alltid handlat om omläsningar för mig, och även i år har jag planerat några kära återbesök, varvat med ett par nya böcker.Så, det är dessa böcker jag hoppas på att läsa innan nyår:

  • Harry Potter-serien av J.K Rowling läser jag om minst en gång om året, och oftast är det nu kring juletider. (Jag har faktiskt tjuvstartat lite i år och är halvvägs genom The Prisoner of Azkaban). 
  • Boktjuven av Markus Zusak är en annan vinterfavorit. Den brukar jag oftast läsa efter julafton i den mysiga och något lugnare veckan innan nyår. 
  • Nytt för i år är att jag även vill läsa om Fangirl av Rainbow Rowell. Jag tänkte att jag kunde försöka börja ha det som en tradition att läsa ut den den 31:a, precis som jag gjorde förra året. Den känns som ett trevligt avslut och jag ser mycket fram emot att få läsa om Cath igen!
  • En av de böcker som skulle vara ny för mig är En julsaga av Charles Dickens. Vi har haft det som en tradition de senaste åren att se den animerade filmversionen med familjen några dagar innan jul, men jag känner att jag skulle få ännu större uppskattning för historien om jag läst originalverket också.
  • Den andra boken som är ny för mig är Letters from Father Christmas skriven av J.R.R Tolkien. Jag såg den av en slump när jag letade efter julböcker på internet och beställde genast hem den. Som jag har förstått det är boken en samling av de brev som Tolkien skrev till sina barn när de var små på julafton. Hur coolt är inte det?
  • Den sista boken som jag skulle försöka klämma in i denna rediga hög: My True Love Gave to Me, en novellsamling redigerad av Stephanie Perkins och skriven av tolv olika författare. Jag tycker mycket om många av dem och hoppas på att kunna läsa många av novellerna. 
Förmodligen kommer jag inte att hinna med alla böckerna, men jag ska försöka läsa så mycket jag kan denna månad och lägga upp målet lite efter hand beroende på hur tiden går. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar