Sidor

lördag 7 maj 2016

Book-Buddy-a-Thon TBR


Under den kommande veckan, mellan 7:e och 13:e maj, kommer jag delta i ett lite speciellt read-a-thon. Det går ut på att man tillsammans med en läskompis ska välja ut fem titlar var och sedan läsa så många av dem som möjligt under en vecka. Böckerna ska också passa in på en del frågor och utmaningar som rör ens kompis. Nedan kan ni se frågorna och vilka böcker jag har valt att läsa baserade på dem. Jag kommer att läsa tillsammans med Nelly från Nellons bokblogg, och jag tycker att det ska bli jättekul! De som ordnar eventet går att finna HÄR.1) Choose three books and get your buddy to pick one from them for you to read. 

Jag gav Nelly tre titlar att välja mellan och hon bestämde att jag ska läsa The Wrath and the Dawn av Renée Ahdieh. En bok som jag har sett fram emot att läsa länge!

2) Buddy read a book with your buddy.

Boken vi valde att läsa tillsammans är One Small Act of Kindness/När livet börjar om av Lucy Dillon. Jag har varit nyfiken på denna författare i flera år, så jag hoppas att jag kommer att tycka om boken!

3) Read a book with your buddy's favourite colour on.

Nelly gillar lila, så därför har jag valt att läsa The Book of Tomorrow av Cecilia Ahern, en bok som har stått oläst väldigt länge men som jag hoppas att jag äntligen får tid att ta tag i nu. 

4) Read a book that's title starts with the first letter of your buddy's name (or at least appears in the title if not possible).

För den här utmaningen har jag valt att läsa om serieromanen Nimona av Noelle Stevenson. Den lär nog gå ganska snabbt att ta sig igenom, och jag har velat läsa om den ända sedan jag läste den första gången. Älskar tecknarstilen!

5) Read a book that you want to... just because.

Den här utmaningen låter jag stå öppen än så länge. Jag hoppas innerligt på att The Raven King av Maggie Stiefvater ska dyka upp i brevlådan under veckan, men om den inte gör det, och i händelse av att jag läser ut alla böcker ovan, har jag flera back-ups hemma som jag är sugen på. Så vi får se om det blir en femte bok, helt enkelt!


Jag är jättenöjd med min TBR, och jag hoppas på att jag kommer kunna läsa en hel del under veckan. 

1 kommentar: